Billede

Håret efter overgangsalderen – pleje og tip til vedligeholdelse
Håret er en vigtig del af vores selvbillede og udstråling, og det kan gennemgå forandringer i løbet af livet. En af de perioder, hvor mange kvinder oplever ændringer i deres hår, er efter overgangsalderen. Overgangsalderen bringer hormonelle ændringer med sig, der kan påvirke hårets struktur, tykkelse og sundhed. I dette nyhedsbrev vil vi se nærmere på, hvordan du bedst plejer og vedligeholder dit hår i denne livsfase.

 1. Forstå de hormonelle ændringer:
  Efter overgangsalderen falder niveauet af østrogen, hvilket kan påvirke håret negativt. Håret kan blive tyndere og mere skrøbeligt, og det kan begynde at miste sin glans. Det er vigtigt at forstå disse hormonelle ændringer, da de kan danne grundlag for den rette pleje.

 2. Valg af produkter:
  Vælg hårplejeprodukter, der er specielt formuleret til at styrke og nære håret. Produkter med ingredienser som biotin, keratin og kollagen kan være gavnlige. Undgå hårprodukter, der indeholder aggressive kemikalier, da disse kan skade dit allerede skrøbelige hår.

 3. Skånsom vask og tør:
  Vask dit hår med lunkent vand og en skånsom shampoo, helst uden sulfater. Undgå at vaske det for ofte, da hyppig vask kan tørre håret ud. Brug også en skånsom conditioner for at bevare fugtigheden i håret. Når du tørrer dit hår, undgå at gnubbe det med håndklædet. I stedet, pres det forsigtigt for at fjerne overskydende vand.

 4. Kost og kosttilskud:
  En sund kost rig på vitaminer og mineraler er afgørende for sundt hår. Sørg for at inkludere fødevarer som fisk, nødder, frø, og grønne grøntsager, der er rige på næringsstoffer som omega-3 fedtsyrer, biotin og antioxidanter. Du kan også overveje at tage kosttilskud.

 5. Regelmæssig klipning:
  Besøg din frisør regelmæssigt for at få spidserne klippet. Dette fjerner de splittede ender og giver dit hår et sundt udseende. Klipningen hjælper også med at forhindre, at dit hår bliver for tyndt og skrøbeligt.

 6. Styring af stress:
  Stress kan også påvirke dit hår negativt. Praksis stressreducerende teknikker som meditation, yoga eller enkle åndedrætsøvelser for at holde dit sind og din krop i balance.

Husk, at det at tage sig godt af dit hår handler om både indvendig og udvendig pleje. Ved at forstå de hormonelle ændringer og træffe de rette foranstaltninger kan du hjælpe dit hår med at forblive sundt og strålende efter overgangsalderen.

Copyright © 2022 New Nordic Healthcare ApS